Hobi - DIY Projeleri

2018 Yılı Ajanda Önerileri

5 Ocak 2018

Yeni Bir Yıl için Ajanda Önerileri

Herkese Merhabalar, Ben Şehnaz.

Bugün sizlere renk renk defterlerden ve ajandalardan bahsedeceğim.

Her yeni yıl başladığında yeni yılda yeni defterlere, ajandalara başlama isteği duyarım. Okul yıllarımda da her okul dönemi başladığında soluğu kırtasiyede alırıdm J Aldığım defterlere uygun yeni kalemler, stickerlar, silgiler… Renk renk kırtasiye malzemesi satın alırdım. Şimdilerde sürekli bilgisayar başında olduğumdan elbette yazı yazacak o kadar deftere ihtiyacım olmuyor. Fakat yine de mutlaka iş için bir ajanda ve özel hayatım için de bir ajanda ediniyorum. Birkaç yıldır Bullet Journal denilen kişiye özel ajanda sistemi meşhur olduğundan beri de piyasaya bir çok konsept ajanda piyasaya sürüldü. Hepsi de birbirinden renkli ve genellikle kadınlara hitap eden ajandalar 😀 Bu arada Bullet Journal nedir diye merak edenleriniz varsa, aşağıdaki linkten konu ile ilgili yazıma gidebilirsiniz.

Bullet Journal Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bundan birkaç yıl önce Avon’un pembe ajandasını kullanıyordum. İnce, hafif, pembe deriden yapılma bir ajanda idi. Meme kanserini desteklemek için üretilen bu ajandayı birkaç yıl üstüste kullandım. Çok kullanışlı ve ihtiyacımı tamamen karşılayan bu pembe ajandaları Avon birkaç yıl sonra üretmeyi durdurdu diye biliyorum. Az önce sitesinden tekrar baktım ve bu sene meme kanseri ile mücadele kapsamında bir çift küpe ve yüzük satışa çıkardıklarını gördüm.

2016 yılında artık Avon’un ajandasını bulamaz hale gelince farklı bir konsepte bir ajanda satın aldım internetten. Kullandığım ilk konsept ajanda bikutumutluluk isimli aylık konsept kutu gönderen sitenin “365 Mutlu Yeni Gün” isimli ajandası oldu bu sayede. 365 Mutlu Yeni Gün ajandasını çoook severek kullanmıştım. Haftalık gün planlarına kısa kısa o gün neler yaptığıma dair notlar yazmış tatillerde tatile gittiğimiz günlere o gün çekilen fotoğraflarımızın çıktılarını alıp, küçük küçük kesip yapıştırmıştım.

 

2017 yılında 365 Mutlu Yeni Gün ajandası sitede satışa çıkar çıkmaz satın aldım ama ne yazık ki bir önceki sene kada keyifle kullanamadım. Bir önceki yıla göre daha küçük, daha ince ve tarihsiz bir ajandaydı. Açıkçası tarihsiz olması hediye etmek için ya da bir yıla ortasından başlarken çok avantajlı görünebilir ancak bende pek işe yaramadı. Ajanda elime geçtiğinde neredeyse Ocak ayı bitmişti. Her ne kadar tarihsiz olsa da 12 ay için 12 ayrı konseptli çizimli bir ajanda bu. Ocak ayı kısmını Şubat ta doldurduğumda karşıma kalpli bir yeni ay tasarımı çıktı 🙂 Sanırım tarihlerin yerli yerinde olması bende onları doldurmam gerektiği gibi algı oluşturuyor. O yüzden tarihli versiyonunu daha çok sevmiş olabilirim.

Bu ajandayı doldurmamaya başlamamla Bullet Journal ile  tanışmam hemen hemen aynı dönemlere denk geliyor. Ben de yıl ortasında kendime bir Bullet Journal ajanda oluşturmaya başladım. Yıl başında kendi bullet journal ıma başlamadığım için tek ortalı ince ve çizgisiz bir defter satın aldım. Bu sayede Bullet Journal konusunda kendimi tartmış oldum. Ve Bullet Journal kullanmayı çok sevdim. Tek şikayetim benim journalımın internette gördüm inanılmaz Bullet Journallara pek benzemiyor olması. Eğer elinizden kalem düşmüyorsa, stickerlar ve renkli kalemlerle haşır neşirseniz üstelik bir de çizim yapmayı seviyorsanız Bullet Journal tam size göre. Bullet journal ile ilgili yazılara devam edeceğim.

Gelelim yaklaşan yeni yıl olan 2018 e. 2018 için bullet journal mı yoksa birbirinden renkli, konsept ajandalar mı diye seçim yapmaya çalışırken seçim yapmamaya ve ikisini birden kullanmaya karar verdim ve 2018 yılı için birbirinden güzel ajandalar seçtim.

İlk anlatmak istediğim ajanda Lica Consept’in haftalık planlı ajandaları. Çizgisiz, tarihsiz farklı kapak tasarımlarıyla çıkardıkları birçok ajanda var ama ben en çok şu beyaz mermer desenli Beymer Haftalık Plan ajandası ile 2018 Beymer ajandayı beğendim. Her ajandanın ya da her haftalık planın  kapakları farklı ama iç dizaynları birbiri ile aynı gördüğüm kadarıyla. Bu ajandalar defterler dışında Lica Consept’in çok güzel hediye kutuları var. Yeni işe başlayan ya da terfi alan sevdikleriniz için tercih edebilirsiniz.

Diğer beğendiğim ajanda tasarımları FABOOKS a ait. Fabooks ürünlerini ilk D&R da görmüştüm. İnternet sitelerine de ara ara girip kontrol etmeye başladım. Kişisel keşif için günlükleri, akademik yıl ajandaları, süresiz ajandaları ve 2018 planlayıcıları var. Sanırım içlerinde en çok hoşuma giden “Bir Yıldız gibi Parla” ajandası ile, “Start Where You Are Kişisel keşif için günlük” hoşuma gitti.

Bu sene bu konseptte çıkan ajandaların bir diğeri de LeColor markasına ait. Farklı kapak tasarımları mevcut. Günlük ve haftalık olarak da seçim yapabilirsiniz.

Bullet Journal kullananlar için ise uygun fiyatlı bir önerim var:Notedotbook isimli instagram sayfasının ürettiği notalı defterler. İçeriği standart noktlaı sayfalar olmasına karşın kapak tasarımları çeşitli.

Umarım ajandasını hala alamayanlar için yardımcı olmuştur bu yazı.

Sevgiler,

Taze Gelin

Benzer Yazılar

Yorum Yok

Yorum Bırakın