Dekorasyon Fikirleri

Küçük Evler İçin Yararlı Öneriler

14 Kasım 2016

Merhabalar,

Küçük evler için organizasyon önerileri vermek benden başka kimseye düşmez diye düşündüm 🙂 Küçük evli biri olarak tecrübelerimi okurlarınla paylaşmayı bir görev bildim 🙂

  1. Katlanır Sepet

Çamaşır sepetinin içindeki çamaşırları katlayıp kaldırdıktan sonra, o sepetle bakışıp keşke seni de katlamanın bir yolu olsa diye düşünmedik mi? Sadece 2 hareketle tık tık katlayıp istediğin yere kolayca saklayabileceğin müthiş bir fikir katlanır sepet. Kullanın, kullandırın 🙂

 1  2    

 

  1. Aynalı Banyo Dolabı

O banyoya bir türlü dolap koyacak yer bulunmaz ya hani sadece zaruri ihtiyaçları koyabilecek kadar yerin vardır. Bir klozet, bir duşakabin, bir lavabo. Peki ya ben banyoda kullanılması şart olan ihtiyaçlarımı nereye koyacağım. Lens suyu, Kulak temizleme çubuğu, yüz yıkama jeli, o en olmadık anda ihtiyacın olan yedek tuvalet kağıdı… İşte aynen böyle bir durumu yaşarken aynalı dolap fikrim çıktı ortaya. Küçük demeyin benim gibi çok eşyası olan birine bile yetiyorsa hepimize yeter.

4

 3

Benim çok beğendiğim ama aynalı dolabım yeterli olduğu için almadığım başka bir dolabı da göstermek isterim. Eminim işine yarayacak olanlar vardır aramızda.

 5

  1. Dolaplı Katlanır Masa

Benim maalesef ki bekarlık hayatımda daha çok vakit ayırdığım tutkum takı tasarımı malzemelerime yer düşünürken, eşimin benim için bulduğu bu mükemmel masa her amaca uyarlanabilir. Benim gibi hobi masası olarak kullanmanın yanı sıra, çocuğunuza çalışma masası, mutfağınıza yemek masası olarak bile kullanabilirsiniz. Hatta kapattığınızda görünen yüzü gözünüze boş gelirse belki kara tahta boyasına boyayabilir, yazı tahtası yapabilirsiniz ya da güzel bir kanvas tablo kumaşını kaplayarak dekoratif görünüm elde edebilirsiniz.

7

8

Katlanır masalardan söz etmişken balkonumuzda da benzer bir ürün kullanıyoruz.

 9 10

11

  1. Katlanır Tabure

Bu basit görünen taburenin evde nasıl yardımcım olduğuna inanamazsınız. Üst dolaplara yetişmeye çalışırken tık diye açıp boy farkımı kapatıyorum, çamaşırlara leke çıkarıcısı sıkıp makineye atma olayım da bir seramoni olduğu için tezgahı açıp oturuveriyorum bu arkadaşın üstüne. İşin bitince de tak diye kapat sakla evin minik kahramanını gizli köşesine.

 12

  1. Mıknatıslı Baharatlık

Bu baharatlıklar hem görsel hem kullanış kolaylığı açısından favorim. İster buzdolabına takın, ister yaptırdığınız bir metal panoya, ister aspiratörünüzün üzerine… Yaratıcılığınıza ve zevkinize kalmış.

13

 

  1. Aynalar

Küçük evinizin en ferah sırrı aynalarınız olsun. Ayna kullanmakta cesur olun. Aynalı takı dolapları, aynalı gardırop kapakları, dekoratif aynalar… Bütün bu yanalar kullanım açısından da işe yarayacak, evinizi ferah ve geniş gösterecek.

16

17

18

  1. Dar Mutfak Dolapları

Dolaplarınızı tasarlama şansınız varsa bu ince dolaplara mutlaka yer vermelisiniz. Ustanın uğraşmamak için “gerek yok abla bir işine yaramaz” demesi sizi ikna etmesin. Israrla isteyin. Hem tahmin edemeyeceğiniz kadar eşya alacak hem de hep düzenli kalarak en sevdiğiniz dolabınız olacak.

 

22

  1. Sandık

Şimdilerde yeniden gün yüzüne çıkan sandık modasına ayak uydurun. Sehpa olarak kullanın gerek evinizin ortasında gerekse köşelerde. Görsel şıklığına ve toplayacağı övgülere inanamayacaksınız. Aynı şekilde giyinme odanızda ve yatak odanızda da sandık puflar kullanabilirsiniz. Kullanılmayan misafir terlikleri, ortalıkta duran battaniyeler, hatta belki çocuklarınızın oyuncakları için etkili saklama köşeleri yaratabilirsiniz.

23

  1. Dolap İçi Ferforje Düzenleyiciler

Dolapların kullanım alanlarını bu yardımcılar sayesinde arttırmak çok kolay.

 25 27 28 29

  1. Kuralları Eşyalarınız Değil Siz Koyun

Son maddemizde söyleyeceklerim aslında bir yaşam felsefesi. Aşağıdaki maddelerin her birini okurken kendi evinizin durumunu uzun uzun düşünün.

  • Eşyalarınızın sizi ele geçirmesine izin vermeyin!

Kuralları siz koyun. O çekmecede dördüncü, beşinci belki altıncı nevresim takımınız duracağına yıllardır yapmayı hayal ettiğiniz yağlı boya tablonuz için aldığınız boya setiniz ve fırçalarınız dursun. O tabloyu yaparken aldığınız haz, ruhsuz bir nevresim takımından daha iyi gelecektir.

  • Evinizin birer depolama alanı değil yaşam alanı olduğunu unutmayın!

Her eşya yerini bulur. Ucuz diye aldığınız o bahçe makasını toprak işlerine merak salan bir arkadaşınızla paylaşın. Ya da zayıflayınca giyeceğinize inandığınız, içine bir türlü giremediğiniz o eteği gerçekten hak eden o çiroz arkadaşınıza hediye edin 😉 Paylaşmanın verdiği mutluluğu keşfedin.

  • Çok eşya çok iş!

Düşünsenize makyaj masanızda duran 10 tane parfümün tozunu almaktansa 2 parfümün tozunu almak size ne kadar çok zaman kazandıracak.

  • Gelenin yerine biri gitsin.

O çok sevdiğin vitrinde görünce kalbinin ritmini değiştiren gömleği evden birini göndermek şartıyla almanda hiçbir sakınca yok. Mesela oje sayını 30a 40a çıkarmak yerine 15 tanesini seç ve hakkını vererek kullan.

Bütün bu maddeler uzun zamandır uygulamaya çalıştığım minimalizm felsefesi çevresinde içime işleyen, uyguladıkça yararına daha çok inandığım, birbirinden kıymetli tavsiyeler. Başta ne kadar zor gelse de elden eşya çıkarmak, bir başkasına yararlı olduğunu gördüğünüzde, hediyeyi kocaman bir gülümseme ile kabul ettiklerinde duyduğunuz hazzın o eşyalara sahip olmaktan daha fazla olduğunu göreceksiniz.

Daha sade ve kolay bir hayat dileğiyle..

Sevgiler,

Taze Gelin

Benzer Yazılar

Yorum Yok

Yorum Bırakın